Skal certificering

Biologische bakkerij Lofbaer Broot is per 22 september 2020 Skal-gecertificeerd. Onderaan deze pagina vind u het certificaat van Lofbaer Broot. U heeft zo 100% zekerheid dat u bij Lofbaer Broot écht biologische produkten koopt. Skal-gecertificeerde bedrijven worden namelijk jaarlijks gecontroleerd en móeten onderstaand keurmerk duidelijk naar klanten laten zien op o.a. de website, in de winkel en op facturen.

Zegt een winkel dat ze biologisch producten hebben maar kunt u geen logo van Skal terugvinden op de producten of website van de betreffende winkel? Dan weet u niet zeker of de winkel wel echt biologisch produceert, óf dat ze het alleen maar roepen omdat u dat graag wilt horen. En zodoende bij hen gaat kopen! Koop daarom alleen biologische produkten met keurmerk of check eerst de database op www.skal.nl. Daar staan alle aangesloten bedrijven in Nederland geregistreerd. Zo kunnen we samen de biologische produkten een betere marktpositie geven en laten behouden. Beter voor uw lichaam en voor de natuur!

Om u een idee te geven wat  er allemaal moet gebeuren voor een bakker het brood biologisch mag noemen volgt hier onder een beschrijving van hoe e.e.a op Europees niveau in zijn werk gaat.

Biologische bakkerij Lofbaer Broot werkt uitsluitend met biologische grondstoffen. Dat kan iedereen wel zeggen maar wist u dat de term biologisch wettelijk is beschermd in Europa?. Om een produkt of grondstof openlijk biologisch te mogen noemen moet een bedrijf eerst een certificering van Skal verdienen. In Nederland is Skal Biocontrole de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische keten in Nederland.

Via registratie, certificatie en controle zet Skal zich in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector. Skal Biocontrole is tevens dé instantie waar bedrijven zich biologisch kunnen laten certificeren. Voor het certificeren doorloopt een bedrijf een aantal stappen:

  • aanmelding en toelatingsonderzoek
  • registratie van de aangemelde biologische activiteit(en)
  • omschakelperiode: alleen voor land- en tuinbouwbedrijven
  • officiële certificatie. Het bedrijf ontvangt een biologisch certificaat en mag het biologisch keurmerk gaan gebruiken op producten. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product tot stand is gekomen volgens de geldende biologische EU wet- en regelgeving.
  • Elk gecertificeerd bedrijf betaalt jaarlijks een bijdrage naar draagkracht aan Skal zodat de organisatie haar werk onafhankelijk kan blijven uitvoeren. Daarnaast draagt ieder gecertificeerd bedrijf zelf volledig de kosten voor de periodieke controle en certificering. Er is geen subsidie vanuit de overheid.

 Na goedkeuring en al deze stappen wordt het certificaat met telkens een jaar verlengd. Voldoet een bedrijf intussen niet meer aan de regels van Skal? Dan  krijgt het bedrijf een waarschuwing en kan het certificaat uiteindelijk weer worden ingetrokken.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over Skal of de biologische grondstoffen van Lofbaer Broot? Of wilt u het volledige certificaat van Lofbaer Broot inzien? Stuur dan een email naar info@lofbaerbroot.nl

 

Bezoeklocatie

Raadhuisstraat 103

4701PN Roosendaal

(LET OP: TIJDELIJK GESLOTEN)

Assortiment

Bio Desembrood

Bio Kleinbrood

Bio Luxe brood

Bio Glutenvrij

Bio Koek en cake

Bio Snacks

Bio Cruydenier

Bio IJs

Thuisbakkers

Broot & Cadeau

Broot & Lunch

Broot & Catering

Broot & B2B

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2023 Biologische bakkerij Lofbaer Broot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel