Bewaaradvies

Hoe lang is desembrood na het bakken houdbaar? 

Door het hogere vochtgehalte smaakt desembrood langer lekker vers dan gistbrood. Een brood in ongesneden staat blijft na het openen langer mals dan (voor)gesneden brood. Mijn ervaring is echter dat ik ook mijn gesneden desembrood gerust 4 tot 5 dagen in de kast kan laten liggen om er dagelijks van te eten. De derde dag wordt het brood droger/taaier waardoor ik het zelf dan altijd even kort in de broodrooster doe. Je kunt het brood ook gesneden invriezen en elke dag naar behoefte sneetjes brood ontdooien. Het voedingscentrum stelt dat brood één maand in de vriezer houdbaar is. Dit geldt voor alle soorten.

Kan ik het brood ook even opwarmen/afbakken in de oven?

Ja zeker! Haal het brood 12 uur vantevoren uit de vriezer.  Dat is de tijd die ingevroren desem nodig heeft om volledig te ontdooien. U verwarmt hierna de oven voor op 220C-250C en maak het brood aan de bovenkant ietwat vochtig met water (met een plantenspuit of met een vochtige hand, niet rechtstreeks onder de kraan!). Als de oven op temperatuur is legt u het brood in het midden in de oven, draait de temperatuur terug naar 200C en bakt het brood af, minimaal 5 minuten en maximaal 10 minuten. De afbaktijd is afhankelijk van het type oven dat u heeft (boven-onderwarmte of convectie) en hoe snel het brood donkerder gaat kleuren. Na het afbakken smaakt, ruikt en voelt het brood alsof het zojuist is gebakken. 

Hoe bewaar ik mijn desembrood het best?

Bewaar brood niet in de koelkast, maar op kamertemperatuur in een gesloten trommel of plastic zak. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een papieren broodzak. Je kunt brood ook invriezen. Ontdooid brood kan opnieuw worden ingevroren maar na de tweede ronde wordt het droger. Vers brood kan een paar dagen bewaard blijven, in de diepvries kan brood enkele weken bewaard worden. Droger brood kan geroosterd, als wentelteefje of als tosti worden gegeten. Van oud brood kun je paneermeel maken met de keukenmachine. Roggebrood heeft van nature een hoog vochtgehalte, waardoor het snel schimmelt. Bewaar dit type brood goed verpakt op een koele, droge plaats. Bij voorkeur in de koelkast. (bron:www.voedingscentrum.nl)

Hoe lang blijven de overige bakkersprodukten van Lofbaer Broot goed?

Omdat Lofbaer Broot geen conserveringsmiddelen, weekmakers etc gebruikt zijn de produkten niet alleen smakelijker maar ook korter houdbaar dan wat u gewend bent van "supermarktprodukten". Wat u koopt kunt het beste dezelfde of uiterlijk de volgende dag consumeren. Zo heeft u altijd de juiste beleving bij het produkt.

Waar kan ik de produktiedatum of houdbaarheidsdatum van de produkten vinden?

Op het etiket van alle voor)verpakte produkten uit mijn assortiment staat de produktiedatum vermeld en de houdbaarheidsdatum.  Soms staat er een TGT-datum op  (te gebruiken tot) en soms een THT (ten minste houdbaar tot) aanduiding. De TGT-datum vertelt tot wanneer voedingsmiddelen zonder risico kunnen worden gebruikt. Als u deze producten meteen invriest, wordt de houdbaarheid verlengd tot na de TGT-datum. De THT-datum toont tot welke dag het door u gekochte produkt de juiste kwaliteit heeft. Deze vermelding staat vooral op gekoelde, ingevroren en geconserveerde produkten. U kunt deze artikelen ook na de THT-datum gebruiken zolang de verpakking onbeschadigd is en de inhoud nog goed oogt, ruikt en smaakt.  Voorverpakt brood kunt u dus bewaren tot de aangegeven houdbaarheidsdatum, op voorwaarde dat u de verpakking dicht laat. Eenmaal de verpakking geopend is kan de genoemde datum niet meer gegarandeerd worden omdat e.e.a. dan afhankelijk wordt van de wijze van opslag, omgevingstemperatuur etc.

Bezoeklocatie

Raadhuisstraat 103

4701PN Roosendaal

(LET OP: TIJDELIJK GESLOTEN)

Assortiment

Bio Desembrood

Bio Kleinbrood

Bio Luxe brood

Bio Glutenvrij

Bio Koek en cake

Bio Snacks

Bio Cruydenier

Bio IJs

Thuisbakkers

Broot & Cadeau

Broot & Lunch

Broot & Catering

Broot & B2B

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2023 Biologische bakkerij Lofbaer Broot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel